Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στη Νέα Κίο με ποδήλατα και άλογα

Με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Νέας Κίου (ΚΠΕ) υλοποίησε Εκπαιδευτική Δράση στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, (22 Σεπτεμβρίου), σε συνεργασία με το Δήμο Άργους-Μυκηνών, την τοπική Κοινότητα Νέας Κίου, το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Α/θμιας Εκπαίδευσης
Αργολίδας, τους Διευθυντές, το Σύλλογο Διδασκόντων και τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Νέας Κίου,τον Ιππικό Σύλλογο , τα τοπικά παραρτήματα Ερυθρού Σταυρού και την Τροχαία Αργολίδας, διοργάνωσαν ποδηλατοπορεία δίπλα στον Ερασίνο ποταμό (διαδρομή 4,5 χλμ) ,εκκίνηση και τερματισμός ήταν η πλατεία Γ. Κατριλιώτη στη Νέα Κίο.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, πρωτοξεκίνησε στη Γαλλία το 1998 και καθιερώθηκε να γιορτάζεται σε πανευρωπαϊκή κλίμακα στις 22 Σεπτεμβρίου, με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000, και σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και την ενθάρρυνση αλλαγής νοοτροπίας και συμπεριφοράς για την αναβάθμιση της «πόλης», δηλαδή τη βελτίωση των μετακινήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.
Η 22η Σεπτεμβρίου αποτελεί μια ευκαιρία για μαθητές και ενήλικες:
- να ευαισθητοποιηθούν για τη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης και τις θετικές συνέπειές τους στην υγεία και ευεξία τους (π.χ. ποδήλατο, περπάτημα κλπ.)
Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο στη Νέα Κίο με ποδήλατα και άλογα Reviewed by Unknown on 18:53 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.