Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Στο κόκκινο ο υδράργυρος και την Κυριακή Βελτίωση από Δευτέρα

Κόκκινο χτυπά ο υδράργυρος και την Κυριακή, τρίτη ημέρα πολύ υψηλών θερμοκρασιών σε όλη τη χώρα που ξεπερνούν κατά τόπους ακόμη και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από τη Δευτέρα.

Στα ηπειρωτικά της χώρας το θερμόμετρο θα φτάσει τους 43 βαθμούς Κελσίου, ενώ λίγους βαθμούς χαμηλότερη θα είναι η θερμοκρασία σε παραθαλάσσιες ή νησιωτικές περιοχές.

Αναλυτικά η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας θα φτάσει κατά τόπους:

Στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας: Η θερμοκρασία θα φτάσει στα δυτικά τους 37-39 και στα υπόλοιπα τους 40-42 βαθμούς Κελσίου.

Στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές: Στα δυτικά η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-35 και στα υπόλοιπα τους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Την Δευτέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση, αρχικά από τα βόρεια. Στη νότια χώρα η πτώση θα γίνει αισθητή από την Τρίτη.

Στο μεταξύ αμέσως μετά την έκδοση του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την ΕΜΥ, η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, έθεσε σε πλήρη εφαρμογή τον σχεδιασμό για την πρόληψη των επιπτώσεων από τις υψηλές θερμοκρασίες και ενημέρωσε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης, Περιφερειών και Δήμων, προκειμένου να λάβουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι όποιες επιπτώσεις από τον καύσωνα.

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών

Λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ελλοχεύει και μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. «Επειδή μετά το κύμα καύσωνα εκδηλώνονται συνήθως δυνατοί άνεμοι», υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας Γ.Καπάκης, «πρέπει οι συμπολίτες μας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά όπως, το άναμμα ψησταριών στην ύπαιθρο, η χρήση τροχού, ηλεκτροσυγκολλήσεων ή άλλων εργαλείων που προκαλούν σπινθήρες, καθώς και η καύση ξερών χόρτων και σκουπιδιών. Σημειώστε, επίσης, ότι βρίσκεται σε πλήρη εφαρμογή ο σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιών»

Έκτακτα μέτρα από τον δήμο Αθηναίων

Σχέδιο ενεργειών εκτάκτων αναγκών θέτει σε εφαρμογή ο δήμος Αθηναίων, ενόψει των ιδιαιτέρως υψηλών θερμοκρασιών.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την προστασία ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, της αστικής πανίδας και του πρασίνου, καθώς αναμένεται να επικρατήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ειδικότερα και οι εννέα Λέσχες Φιλίας (Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Παγκρατίου, 'Ανω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων), που είναι κλιματιζόμενες, θα είναι ανοικτές το Σαββατοκύριακο από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Οι πολίτες για οποιαδήποτε πληροφορία μπορούν να απευθύνονται όλο το 24ωρο στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό του δήμου Αθηναίων 1595, ενώ όχημα της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για τη μεταφορά σε κλιματιζόμενο χώρο, ατόμων που το έχουν ανάγκη.

Στον τομέα της πυρασφάλειας θα φυλάσσονται όλο το 24ωρο οι λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη και Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο, καθώς και το 'Αλσος Παγκρατίου, ενώ θα υπάρχουν και υδροφόρες.
Στο κόκκινο ο υδράργυρος και την Κυριακή Βελτίωση από Δευτέρα Reviewed by Unknown on 14:03 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.