Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη μεγάλη ταλαιπωρία των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Β. Αποστόλου και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γ. Σταθάκη με θέμα τη μεγάλη ταλαιπωρία την οποία υφίστανται οι δικαιούχοι αγροτικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ με αχρείαστες γραφειοκρατικές διαδικασίες. 

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής: 

«Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΔΕΗ καλεί τους δικαιούχους αγροτικού τιμολογίου να καταθέσουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 δικαιολογητικά που αποδεικνύουν την χρήση της παροχής για άρδευση, τα οποία ορίζονται στην υπ' αριθμό 140424/6-3-2017 ΚΥΑ. 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΕΗ απέστειλε προς τους αγρότες – χρήστες υφιστάμενων και ήδη ηλεκτροδοτημένων αρδευτικών εκμεταλλεύσεων δύο ειδών επιστολές. 

Στην πρώτη περίπτωση (πέραν άλλων πρόσθετων δικαιολογητικών) ζητείται η προσκόμιση 

- βεβαίωσης από τον κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα (ΟΤΑ Α' ή Β' βαθμού) περί υποβολής αίτησης για έκδοση ή ανανέωση ή τροποποίηση Άδειας Χρήσης Ύδατος, ή 

- της Άδειας Χρήσης Ύδατος που έχει ήδη εκδοθεί καθώς και αντίγραφο της αίτησης προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού για την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) (εάν έχουν παρέλθει περισσότερες από 45 ημερολογιακές ημέρες από την έκδοση της άδειας), ή 

- της Άδειας Χρήσης Ύδατος και το Δελτίο Νο1 που έχουν αρμοδίως εκδοθεί. 


Στη δεύτερη περίπτωση (πέραν άλλων πρόσθετων δικαιολητικών) ζητείται η προσκόμιση: 

- της Άδειας Χρήσης Ύδατος που έχει ήδη εκδοθεί καθώς και αντιγράφου της αίτησης προς την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας για θέματα αγροτικού εξηλεκτρισμού για την έκδοση του Δελτίου Γεωργοτεχνικών και Γεωργοοικονομικών Στοιχείων (Δελτίο Νο1) (εάν έχουν παρέλθει περισσότερες από 45 ημερολογιακές ημέρες από την έκδοση της άδειας), ή 

- της Άδειας Χρήσης Ύδατος και το Δελτίο Νο1 που έχουν αρμοδίως εκδοθεί. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω επιστολών της ΔΕΗ και ενώ πάρα πολλοί ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι υφιστάμενων και ήδη ηλεκτροδοτημένων αρδευτικών υδρογεωτρήσεων με αγροτικό ρεύμα είχαν ήδη προσκομίσει στη ΔΕΗ τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης αδειοδότησης που είχαν υποβάλει αρμοδίως σε ΟΤΑ Α' ή Β' βαθμού για την έκδοση Άδειας Χρήσης Ύδατος, καθώς η υποχρέωση αυτή υπήρχε από προγενέστερη διάταξη (ΚΥΑ υπ' αριθμ.οικ. 145893/12-5-2014 ΦΕΚ 1212Β/2014) καλούνται εκ του περισσού και εξαναγκάζονται αυθαίρετα και χωρίς να προβλέπεται από την εν λόγω ΚΥΑ να προσκομίσουν εκ νέου στη ΔΕΗ δικαιολογητικά (βεβαίωση περί υποβολής αίτησης αδειοδότησης που θα μπορούν να λάβουν κατόπιν σχετικής αίτησής τους στις υπηρεσίες των ΟΤΑ Α' ή Β' βαθμού στην πρώτη περίπτωση, ή την Άδεια Χρήσης Ύδατος και το Δελτίο Νο1 στη δεύτερη περίπτωση), την στιγμή κατά την οποία στην εν λόγω ΚΥΑ προβλέπεται ρητά πως σε περίπτωση έλλειψης της Άδειας Χρήσης Ύδατος (δηλαδή μη έκδοσής της από την αρμόδια Υπηρεσία, Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης) γίνεται αποδεκτός στο πλαίσιο της διαδικασίας από τη ΔΕΗ ο ήδη προσκομισθείς αριθμός πρωτοκόλλου της αίτησης – για όσους δικαιούχους έχουν ήδη προσκομίσει – ή βεβαίωση περί υποβολής αίτησης αδειοδότησης – για όσους δικαιούχους δεν έχουν μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ προσκομίσει τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης. 

Αντί λοιπόν να καταπολεμείται στην πράξη η γραφειοκρατική επιβάρυνση, δημιουργούνται νέες αχρείαστες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δικαιούχους αγροτικού ρεύματος, αλλά και προσθέτουν φόρτο εργασίας στις σχετικές υπηρεσίες έκδοσης των εν λόγω εγγράφων καθώς και τη ΔΕΗ. 

Κατόπιν αυτού, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: 

Για ποιους λόγους αντί να καταπολεμείται στην πράξη η γραφειοκρατική επιβάρυνση, δημιουργούνται νέες αχρείαστες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δικαιούχους αγροτικού ρεύματος, αλλά και προσθέτουν φόρτο εργασίας στις σχετικές υπηρεσίες έκδοσης των εν λόγω εγγράφων καθώς και τη ΔΕΗ. 

Με ποιες άμεσες ενέργειες θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει καθώς αντί να καταπολεμείται στην πράξη η γραφειοκρατική επιβάρυνση, δημιουργούνται νέες αχρείαστες διαδικασίες που ταλαιπωρούν τους δικαιούχους αγροτικού ρεύματος, αλλά και προσθέτουν φόρτο εργασίας στις σχετικές υπηρεσίες έκδοσης των εν λόγω εγγράφων καθώς και τη ΔΕΗ». 
Παρέμβαση Ανδριανού στη Βουλή για τη μεγάλη ταλαιπωρία των δικαιούχων αγροτικού τιμολογίου από τη ΔΕΗ Reviewed by Unknown on 09:12 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.