Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα



Τσουχτερό κρύο, καταιγίδες και χιόνια τις επόμενες ώρες – Χιονίζει ήδη στη βόρεια Ελλάδα - Τι προβλέπουν οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος για το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας «σκάει» τις επόμενες ώρες


Μπορεί ο φετινός χειμώνας να μην έχει καμία σχέση με τον περσινό, που χαρακτηρίστηκε από το παρατεταμένο κρύο και τις συχνές χιονοπτώσεις, ωστόσο, φαίνεται πως το… καλύτερο το κρατούσε για το τέλος!


Από το βράδυ της Κυριακής φτάνει στη χώρα μας ένα ισχυρότατο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο σύμφωνα με τους μετεωρολόγους ενδέχεται να καταγράψει ιστορικά καιρικά φαινόμενα.

Η συγκεκριμένη κακοκαιρία θα φέρει κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια σε όλη τη βόρεια Ελλάδα, ακόμα και στα πεδινά, την Ήπειρο αλλά και σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας.

Το σύστημα θα είναι τόσο ισχυρό που σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία ενδέχεται να το στρώσει ακόμα και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Για τα ορεινά δεν το συζητάμε καν… Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία θα ντυθούν σίγουρα στα… λευκά, ενώ περιοχές της Στερεάς, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Φωκίδα, Εύβοια θα δουν τη Δευτέρα «άσπρη μέρα».

Ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, με συνεχείς αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, προειδοποιεί για την «ιστορική» - όπως την χαρακτηρίζει κακοκαιρία – και ζητά από τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί στις μετακινήσεις τους.

Αναλυτικά η πρόγνωση του κ. Καλλιάνου:

«Όσο κι αν αυτό ακούγεται παράξενο, αύριο Δευτέρα, οι περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης θα ντυθούν στα λευκά! Μετά από έναν πολύ ήπιο χειμώνα φαίνεται ότι οι βορειοελλαδίτες θα βιώσουν τον πραγματικό χειμώνα. Και μάλιστα η διάταξη των βαρομετρικών Συστημάτων είναι τέτοια όπου υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα ακόμα και στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Αύριο θα χιονίσει στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης. Μετά τα μεσάνυχτα της σημερινής ημέρας η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι απότομη και θα προέλθει από την εισβολή των πολύ ψυχρών αερίων μαζών οι οποίες θα πλήξουν τις επόμενες μέρες σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη.

Από αργά το βράδυ της Κυριακής ήδη θα χιονίζει στις περισσότερες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας που «βλέπουν» προς τη Βουλγαρία. Πολύ γρήγορα όμως, και προς το ξημέρωμα της Δευτέρας, τα φαινόμενα των σφοδρών κατά περιόδους χιονοπτώσεων θα έχουν την τάση να επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.



Προσοχή! Πλησιάζει το ισχυρό βαρομετρικό - Ιστορική χιονοκακοκαιρία τη Δευτέρα Reviewed by Unknown on 19:14 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.