Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό καλεί ο Αμβρόσιος - Διοργανώνει συλλαλητήριο

Συλλαλητήριο για το Σκοπιανό διοργανώνει την επόμενη Κυριακή στο Αίγιο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων συγκάλεσε χθες έκτακτη σύσκεψη φορέων με στόχο τον συντονισμό ενεργειών για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την έντονη αγωνία και ανησυχία του για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, προσθέτοντας πως καταδικάζει όλες εκείνες τις μεθοδεύσεις που θα οδηγήσουν σε μία λύση εις βάρος των συμφερόντων της Ελλάδας και που θα θέσουν σε κίνδυνο την εδαφική και εθνική της ακεραιότητα.«Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και 4.000 χρόνια!», είπε.

«Η Εκκλησία μας έχει μαρτυρήσει με το λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας από αρχαιοτάτων χρόνων, γι’ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου "Μακεδονία" ή παραγώγου του ως συστατικού ονόματος άλλου Κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της "Μακεδονίας". Γι’ αυτό και εφιστούμε την προσοχή και την εγρήγορση του ευσεβούς Ορθοδόξου Χριστιανικού πληρώματος διά το εθνικής και μεγίστης ιστορικής σημασίας θέμα. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι, ως γνωστόν, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της Ελλάδος εδώ και τέσσερις χιλιάδες χρόνια. Οι παραχαράκτες γείτονές μας ανέκαθεν διαστρεβλώνουν την ιστορία της Μακεδονίας και παραποιούν την ιστορική αλήθεια. Έτσι, λοιπόν, μπροστά σε αυτόν τον κίνδυνο, σας καλώ να ξεσηκωθούμε! Όλοι οι Αιγιαλείς! Για να μην… μολυνθεί ακόμα περισσότερο η ιστορία μας!», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος, που έκανε γνωστό ότι την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 11π.μ., η Ιερά Μητρόπολις διοργανώνει συλλαλητήριο στην πλατεία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Φανερωμένης στο Αίγιο.

Πηγή: tempo24.gr
Σε ξεσηκωμό για το Σκοπιανό καλεί ο Αμβρόσιος - Διοργανώνει συλλαλητήριο Reviewed by Unknown on 19:00 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.