Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένα φυτό με ορκισμένους φίλους και εχθρούς


Κάτι πολύτιμο αρχίζει να ανθίζει και στην Ελλάδα… Ο λόγος για την κάνναβη, το πιο παρεξηγημένο φυτό στον κόσμο, το οποίο όπως έχει αποδειχτεί όχι μόνο κάνει καλό στην υγεία ανθρώπων που νοσούν από βαριές ασθένειες, αλλά και στην οικονομία!Μετά από έναν δύσκολο αγώνα ενός μεγάλου κινήματος, η βιομηχανική κάνναβη νομιμοποιήθηκε επιτέλους πριν από περίπου έναν χρόνο και στη χώρα μας, ενώ το πράσινο φως για την ιατρική κάνναβη έχει δοθεί επισήμως και δια στόματος του πρωθυπουργού, με το σχετικό νομοσχέδιο να βρίσκεται προ των πυλών της Βουλής.
Κάπως έτσι, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Ελλάδα είναι γεγονός! Η Athens Cannabis Expo 2018, ανοίγει από σήμερα έως και την Κυριακή τις πύλες της, στο κλειστό του Ταε Κβο Ντο στο Φάληρο και μας καλεί να γνωρίσουμε τις καινοτόμες εφαρμογές του φυτού σε βιομηχανικό και ιατρικό επίπεδο, αλλά και να λύσουμε την όποια «παρεξήγηση» υπάρχει.

«Η έκθεση είναι αφενός εμπορική καθώς σε αυτή συμμετέχουν 100 πρωτοπόροι επιχειρηματίες της κάνναβης από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ρούχα, φαγητά, ποτά, καλλυντικά, γεωργικά προϊόντα, εκδόσεις, ατμοποιητές, αλλά και ιατρικά σκευάσματα είναι λίγα μόνο από αυτά που ο επισκέπτης της έκθεσης θα δει», λέει στο tvxs.gr η εκπρόσωπος Τύπου της Athens Cannabis Expo 2018, Ελένη Μπέλλου. «Αφετέρου πρόκειται για ένα φόρουμ, όπου παραπάνω από 20 επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι φορέων θα συζητήσουν με το κοινό τα πάντα γύρω από την κάνναβη», συμπληρώνει.Μια νέα αγορά γεννιέται

«Σε μία εποχή που το αντίδοτο στην κρίση δεν μπορεί να είναι άλλο από την καινοτομία, η κάνναβη ανοίγει έναν δρόμο ανάπτυξης με μεγάλες προοπτικές τόσο για όποιον ασχοληθεί με αυτή, όσο για την ελληνική οικονομία εν γένει», σημειώνει στο tvxs.gr η εκπρόσωπος της Athens Cannabis Expo.

Στο πλαίσιο αυτό, η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης της Αθήνας σκοπό έχει να μας γνωρίσει τα προϊόντα της κάνναβης και να φέρει σε επαφή τα εγχειρήματα που λειτουργούν ήδη στην Ελλάδα με τις εταιρείες που πρωτοπορούν στο εξωτερικό, ώστε να ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις και τεχνογνωσία, προκειμένου να διευρυνθεί η αγορά και στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα αποτελεί μια εντελώς παρθένα αγορά με μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και προοπτικές, που όχι μόνο μπορούν να δημιουργήσουν χρήμα αλλά και θέσεις εργασίας. Έχει έρθει, λοιπόν, η ώρα να σπείρουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης», λέει η Ελένη Μπέλλου.



Τα καλά νέα από την Ελλάδα, έχουν μάλιστα στρέψει τα φώτα των επενδυτών ήδη στη χώρα μας που είναι κλιματικά και εδαφολογικά προνομιούχα για την καλλιέργεια κάνναβης. Οπως πρόσφατα ανέφερε σε ρεπορτάζ του το Bloomberg, το ενδιαφέρον των καλλιεργητών για επενδύσεις έχει ξεπεράσει το 1,5 δισ. ευρώ. Και τι θα μπορούσε να κερδίσει η Ελλάδα; Ένα μερίδιο της παγκόσμιας αγοράς, που το 2015 ήταν 28,8 δισ. δολάρια και εκτιμάται ότι έως το 2027 θα φτάσει τα 250 δισ. δολάρια. Ειδικά δε για τη φαρμακευτική κάνναβη, η παγκόσμια αγορά το 2015 ήταν 11,4 δισ. δολάρια και το 2025 θα είναι 55,8 δισ. δολάρια.



Σημειώνεται πως για τις αναπτυξιακές δυνατότητες της κάνναβης θα μιλήσει σήμερα στις 21:00 στην αίθουσα διαλέξεων της Athens Cannabis Expo 2018, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
Ένα φυτό με ορκισμένους φίλους και εχθρούς Reviewed by Unknown on 21:46 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.