Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας



Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας
έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Η παράταση ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ υπενθυμίζεται ότι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων δεν πληρώσουν μέχρι και την 5η Ιανουαρίου τα τέλη θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο ίσο με την αξία τους, δηλαδή το διπλάσιο ποσό. Σε περίπτωση δηλαδή που ιδιοκτήτης ΙΧ πρέπει να πληρώσει τέλη κυκλοφορίας ύψους 135 ευρώ, μετά τη λήξη και της παράτασης θα πρέπει να πληρώσει 270 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι που επιλέγουν να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας στα γκισέ των υποκαταστημάτων των τραπεζών ή των ΕΛΤΑ επιβαρύνονται με προμήθεια που φθάνει έως και τα 2 ευρώ. Για όσους επιλέγουν να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής (e-banking) ή στα ΑΤΜ των τραπεζών οι πληρωμές πραγματοποιούνται χωρίς επιβαρύνσεις με προμήθειες.




Τα ποσά των τελών κυκλοφορίας που οφείλουν να πληρώσουν για το 2018 οι ιδιοκτήτες ΙΧ κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα επιβατικά αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην ΕΕ μέχρι 31-10-2010, ενώ για όσα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα κυκλοφόρησαν σε Ελλάδα ή Ε.Ε. από την 1η-11-2010 και μετά τα τέλη κυκλοφορίας υπολογίζονται με βάση τις εκπομπές διοξειδίου το άνθρακα ανά χιλιόμετρο και κυμαίνονται από 0,9 έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο εκπεμπόμενου διοξειδίου του άνθρακα.

Τα τέλη κυκλοφορίας παραμένουν αμετάβλητα συγκριτικά με πέρυσι, έτσι οι φορολογούμενοι θα καταβάλουν ακριβώς το ίδιο ποσό με αυτό που πλήρωσαν τον Δεκέμβριο του 2016.

Σημειώνεται ότι ο φορολογούμενος θα έχει τη δυνατότητα να τη ρυθμίσει ύστερα από ένα μήνα με την πάγια ρύθμιση σε 24 δόσεις, αλλά η βεβαιωθείσα οφειλή επιβαρύνεται με τους προβλεπόμενους τόκους.

Ωστόσο έως και την οριστική εξόφληση του ποσού ο ιδιοκτήτης δεν μπορεί να μεταβιβάσει το όχημα του.
Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών μπορούν επίσης να εξοφλήσουν τα τέλη κάνοντας χρήση προγραμμάτων έως και 12 άτοκων δόσεων.
Δείτε εδώ πώς θα εκτυπώσετε βήμα βήμα τα τέλη κυκλοφορίας
Παράταση έως τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας Reviewed by Unknown on 15:16 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.