Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

«Κλείδωσε» η ημερομηνία εκλογών στην Κεντροαριστερά για 12 και 19 ΝοεμβρίουΤο πράσινο φως για την διεξαγωγή της ψηφοφορίας για την ανάδειξη αρχηγού στον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς στις 12 και 19 Νοεμβρίου, άναψαν με επιστολή που έφτασε στο γραφείο του Νίκου Αλιβιζάτου, οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την ηλεκτρονική διασύνδεση των καλπών.

Oπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Νίκος Αλιβιζάτος μετά τις σχετικές διαβεβαιώσεις που έλαβε από τις εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής, αυτές θα πραγματοποιηθούν τελικά στις 12 Νοεμβρίου και (αν χρειαστεί επαναληπτικός γύρος) 19 Νοεμβρίου.

Ολόκληρη η επιστολή του προέδρου της επιτροπής έχει ως εξής:


«Οι εταιρίες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν.Κ.Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού».

Το παρασκήνιο

Ας σημειωθεί ότι την περασμένη Πέμπτη η επιτροπή εξουσιοδότησε τον κ. Αλιβιζάτο να διαβουλευτεί με τις εταιρείες και στη συνέχεια να ανακοινώσει την ημερομηνία εκλογών. Ωστόσο, το παράδοξο είναι ότι ο κ. Αλιβιζάτος ανακοίνωσε την ημερομηνία 12 Νοεμβρίου, με την οποία διαφωνούν οι περισσότεροι υποψήφιοι, χωρίς προηγουμένως να τους ενημερώσει.

Από το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά εμφανίζονται ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι η διαδικασία δεν καθυστερεί παρά μόνο κατά μία εβδομάδα αντί του αρχικού σχεδιασμού για 5 και 12 Νοεμβρίου. Διαμηνύουν δε ότι «το θέμα της ημερομηνίας έχει λήξει. Πήρε απόφαση η Επιτροπή». Οσο για τις αντιρρήσεις που εξέφρασε κυρίως ο Στ. Θεοδωράκης για την 12η Νοεμβρίου λόγω της διεξαγωγής του μαραθωνίου, από την Χ. Τρικούπη απαντούν πως παρά τις ενστάσεις που είχε καταθέσει όντως ο επικεφαλής του Ποταμιού, υπερψήφισε τις ημερομηνίες 5 και 12 Νοεμβρίου.

Από την πλευρά του ο Γ. Καμίνης επίσης εμφανίζεται ικανοποιημένος από τις ημερομηνίες καθώς όπως είχε αναφέρει σε δύο ανακοινώσεις του έπρεπε να διεξαχθούν εκλογές το συντομότερο δυνατόν γιατί η ενασχόληση με τα διαδικαστικά άρχισε να κουράζει «Οι ημερομηνίες που επέλεξε η Επιτροπή είναι το μη χείρον βέλτιστον» λένε συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων και εξηγούν ότι όλες οι ημερομηνίες εφεξής είναι προβληματικές. Οπως εξηγούν στις 12/11 υπάρχει ο μαραθώνιος που αποτελεί πρόβλημα για την Αττική, όμως η επομένη Κυριακή, 19/11 συμπίπτει με το τριήμερο του Πολυτεχνείου, ενώ στις 26/11 είναι ο πρώτος γύρος εκλογών σε όλους του δικηγορικούς συλλόγους της χώρας και ο επαναληπτικός γύρος στις 3 Δεκεμβρίου.

Ο Γ. Καμίνης δεν συζητούσε καθόλου την αναβολή της εκλογής για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς για τον Δεκέμβριο, θεωρώντας ότι δεν θα «άντεχε» η διαδικασία και θα φυλλορροούσε πολιτικά.

Από την άλλη πλευρά ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε να προτιμά αναβολή των εκλογών για τον Δεκέμβριο. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε μια απόπειρα να κατατεθεί από κοινού από τον ίδιο, τον Ν. Ανδρουλάκη και τον Γ. Καμίνη πρόταση για διεξαγωγή εκλογών στις 3 και 10 Δεκεμβρίου. Ωστόσο ο δήμαρχος Αθηναίων διαφώνησε για τους λόγους που εξηγήθηκαν ενώ τελικώς ούτε ο Ν. Ανδρουλάκης κατέθεσε από κοινού με τον Στ. Θεοδωράκη σχετική πρόταση.

Κεραυνοί Θεοδωράκη: Φώφη και Καμίνης μεθοδεύουν μικρή συμμετοχή στην εκλογή αρχηγού

Κεραυνούς εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά της Φώφης Γεννηματά και του Γιώργου Καμίνη για το γεγονός ότι συμφώνησαν να γίνει η εκλογή αρχηγού της κεντροαριστεράς στις 12 Νοεμβρίου, ημέρα του μαραθωνίου.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού κατηγορεί την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τον δήμαρχο Αθηναίων ότι «απαίτησαν και έβαλαν βέτο» για την συγκεκριμένη ημερομηνία.

«Ο στόχος αυτών που οργανώνουν μια παρέλαση μηχανισμών έχει φανεί: Μια εκλογή με όσο το δυνατόν λιγότερους ψηφοφόρους. Ένα κόμμα-φέουδο, ελεγχόμενο» υπογραμμίζει ο Στ. Θεοδωράκης και τους εγκαλεί ότι «προσπαθούν να μετατρέψουν την ανοιχτή διαδικασία για την εκλογή αρχηγού της προοδευτικής παράταξης, σε κλειστή παλαιοκομματική σύναξη».

Προειδοποιεί δε ότι «δε θα τους περάσει και ότι ο κόσμος «του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΔΗΣΟ, της ΔΗΜΑΡ, των Κινήσεων Πολιτών, των Μεταρρυθμιστών, ο κόσμος του Ποταμιού και της Οικολογίας και κυρίως οι εκατοντάδες χιλιάδες ανένταχτοι προοδευτικοί πολίτες, θα ακυρώσουν τις μηχανορραφίες εκείνων που προσπαθούν να τους κρατήσουν μακριά από την κάλπη».

Κύκλοι Καμίνη: Κλείνει μια εκκρεμότητα

Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής κύκλοι του Γ. Καμίνη σημείωναν: «Με την ανακοίνωση από την Επιτροπή Αλιβιζάτου των ημερομηνιών της διεξαγωγής των εκλογών, κλείνει μία ακόμη εκκρεμότητα και αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για την κορύφωση της σημαντικής διαδικασίας που θα οδηγήσει στην αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης. Η δημόσια συζήτηση επί της διαδικασίας, που προκάλεσε κόπωση και αμφιβολία στους πολίτες, τελείωσε. Έφτασε η ώρα για πολιτική, για ουσιαστικό διάλογο σχετικά με το πώς η προοδευτική δημοκρατική παράταξη θα γίνει πραγματικά μεγάλη και πώς θα βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο».


«Κλείδωσε» η ημερομηνία εκλογών στην Κεντροαριστερά για 12 και 19 Νοεμβρίου Reviewed by Unknown on 22:23 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.