Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Δώδεκα οι δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη – Τι εκτιμούν οι Αρχές


Την εκτίμηση ότι οι τρομοκράτες που αιματοκύλισαν την Βαρκελώνη ήταν οκτώ κάνουν δικαστικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι οκτώ τρομοκράτες εμπλέκονται τόσο στην επίθεση με τους 13 νεκρούς στη Βαρκελώνη, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όσο και σε αυτή στην πόλη Καμπρίλς.

Στον ευρύτερο πυρήνα των δραστών, ωστόσο, εμπλέκονται συνολικά 12 άτομα. Σύμφωνα με την Αστυνομία, πέντε έχασαν τη ζωή τους από αστυνομικά πυρά, τρεις βρίσκονται ζωντανοί στα χέρια των αρχών και τέσσερις διαφεύγουν.

Μεταξύ των τεσσάρων βρίσκεται και ο οδηγός του βαν το οποίο έσπειρε τον τρόμο και τον θάνατο στο κέντρο της Βαρκελώνης. Ο συγκεκριμένος άνδρας, σύμφωνα με τις αρχές, ονομάζεται Μουσά Ουκαμπίρ.

Μάλιστα, απώτερο σχέδιό τους ήταν να κάνουν επίθεση με φιάλες προπανίου, όπως συμπληρώνουν οι ίδιες πηγές.

Έτσι, τόσο το χτύπημα στη Ράμπλα της πρωτεύουσας της Καταλονίας όσο και στην πόλη Καμπρίλς όσο και η έκρηξη φιαλών προπανίου στην πόλη Αλκανάρ συνδέονται μεταξύ τους.

Δεν έχει, ωστόσο, ξεκαθαριστεί εάν οι τρεις μέχρι στιγμής συλληφθέντες έχουν πράγματι σχέση με τις επιθέσεις ή εάν στα πέντε θύματα του Καμπρίλς περιλαμβάνεται ο οδηγός του βαν που «θέρισε» δεκάδες ανθρώπους στη Βαρκελώνη, σκοτώνοντας 13.
Δώδεκα οι δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη – Τι εκτιμούν οι Αρχές Reviewed by Unknown on 15:08 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.