Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου


Εκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι Πειραιά και Ραφήνας - Αυξημένη η κίνηση σε σχέση με πέρυσι - Υποχωρεί από την Κυριακή η ζέστη, ενισχύεται το μελτέμι - Με καλό καιρό θα γιορτάσουμε το Δεκαπενταύγουστο

Κορυφώνεται σήμερα η έξοδος του Δεκαπενταύγουστου με τους τελευταίους εκδρομείς να έχουν γεμίσει πλοία , αεροπλάνα ενώ χιλιάδες έχουν προτιμήσει να εγκαταλείψουν το κλεινόν άστυ με τα αυτοκίνητά τους. Σύμμαχός τους φυσικά ο καιρός, παρόλο που η θερμοκρασία θα αγγίξει και ίσως ξεπεράσει τους 40 βαθμούς κελσίου κατά τόπους.Τόσο στο λιμάνι του Πειραιά όσο και στο λιμάνι της Ραφήνας έχουν προστεθεί έκτακτα δρομολόγια για την εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών. Κάποια προβλήματα παρατηρούνται στην είσοδο του λιμανιού στον Πειραιά από τα έργα που γίνονται εκεί και για το λόγο αυτό σχηματίζεται μεγάλη ουρά από αυτοκίνητα.

Χιλιάδες είναι οι αδειούχοι του Αυγούστου που επιβιβάζονται στα πλοία της γραμμής για τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τα Δωδεκάνησα, της Κρήτης και τις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το λιμενικό Πειραιά η κίνηση είναι αυξημένη κατά 15% σε σχέση με πέρυσι. ‘Όπως έγινε γνωστό χθες επιβιβάστηκαν σε πλοία περισσότεροι από 25.000 επιβάτες , αριθμός που αναμένεται και σήμερα να αυξηθεί.

Την ίδια ώρα περισσότεροι από 50.000 οδηγοί έχουν περάσει τα διόδια της Ελευσίνας. Τόσο στους αυτοκινητόδρομους όσο και στο υπόλοιπο εθνικό δίκτυο , κινούνται συνεχώς περιπολικά της Τροχαίας που επιτηρούν την κίνηση .

ΜΕ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΔΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΟ ΠΥΡΚΑΓΙΩΝ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος κ. Γιάννης Καλλιάνος, σήμερα Σάββατο θα είναι η τελευταία ημέρα που θα χρειαστεί να κάνουμε υπομονή, διότι το μεσημέρι η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 39-40°C και πιθανώς πολύ τοπικά τους 41°C στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής Ελλάδας.

Παράλληλα θα ενισχυθεί ο ΒΔ άνεμος στα δυτικά με αποτέλεσμα να δροσιστεί ολόκληρη η δυτική ηπειρωτική χώρα αλλά και τα Επτάνησα που υπέφεραν για σχεδόν 10 μέρες με θερμοκρασίες που καθημερινά άγγιζαν τους 40°C.

Λίγες τοπικές μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα πιο ορεινά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, φαινόμενα που όμως δεν θα προβληματίσουν.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ Η ΖΕΣΤΗ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Κατά τη διάρκεια της Κυριακής θα απολαύσουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με ενισχυμένους ΒΔ ανέμους στα 6-7 και πιθανώς τοπικά τα 8 μποφόρ και θερμοκρασίες κοντά στους 34-35°C.

Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσουν τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας αλλά και της Θράκης που θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές, μπόρες, ενδεχομένως και μεμονωμένες καταιγίδες που ίσως έχουν ένταση στα βορειότερα γεωγραφικά τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας.

Κατά τα άλλα, η μέρα θα εξελιχθεί με απολαυστικό καιρό για την υπόλοιπη χώρα.



ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΜΕΛΤΕΜΙ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

Από την ερχόμενη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, δηλαδή καθ'όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, ο καιρός θα κυλήσει πολύ ομαλά.

Οι μέγιστες τιμές στο θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσουν τους 34-35°C ακόμη και στις ευπαθείς περιοχές της πεδινή ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ το μελτέμι θα πνέει ενισχυμένο με εντάσεις που στο Αιγαίο θα αγγίξουν τα 6-7 και πιθανώς τα 8 μποφόρ σε πολύ τοπικό επίπεδο.

Προς τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας ενδέχεται να εκδηλωθούν σύντομες μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ΒΔ ηπειρωτικά τμήματα.

ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙΡΟ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ

Πολύ καλές καίριες συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά τη διάρκεια του 15Αύγουστου για ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα. Η σχετική δροσιά (για την εποχή βέβαια) αλλά και το ενισχυμένο μελτέμι θα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

Αθήνα :
Σάββατο : 39°C
Κυριακή : 36°C
Δευτέρα : 34°C
Τρίτη : 34°C
Τετάρτη : 34°C
Πέμπτη : 34°C

Θεσσαλονίκη :
Σάββατο : 35-36°C
Κυριακή : 32°C
Δευτέρα : 31°C
Τρίτη : 32°C
Τετάρτη : 33°C
Πέμπτη : 33 C
Φεύγουν και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου Reviewed by Unknown on 12:07 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.