Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Τη μικρή χαλάρωση των capital controls



Τη μικρή χαλάρωση των capital controls φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει αποφασίσει το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας δεκτή σχετική εισήγηση της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι αλλαγές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούν τις διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις, συγκεκριμένα τη δυνατότητα για το άνοιγμα νέων λογαριασμών, καθώς και την αύξηση των ορίων για την εκτέλεση εισαγωγών. Αντίθετα, αμετάβλητο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα παραμείνει το όριο των 840 ευρώ την εβδομάδα για αναλήψεις μετρητών. Σημειώνεται ότι η πρόταση των τραπεζών προέβλεπε την καθιέρωση μηνιαίου ορίου ανάληψης μετρητών ίσο με 1.800 ευρώ κάθε μήνα. Η μικρή χαλάρωση των capital controls προς όφελος των επιχειρήσεων έρχεται σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης, της εκταμίευσης των δόσεων οικονομικής στήριξης του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και της εξόδου στις αγορές.

Κρατάει ακόμα η κόντρα ΡΑΕ-ΔΕΗ για τα νησιά

Στα αιτήματα της ΔΕΗ για άδεια εγκατάστασης πρόσθετης ισχύος στη Σαντορίνη, τη Ρόδο, την Ικαρία, την Κάρπαθο, τη Μύκονο και την Αντίπαρο ανταποκρίθηκε η ΡΑΕ, η ολομέλεια της οποίας ενέκρινε την Πέμπτη τις σχετικές άδειες. Το ενδιαφέρον είναι ότι η ΡΑΕ αποφάσισε, επίσης, να ζητήσει από τη ΔΕΗ να απολογηθεί γιατί δεν έχει υποβάλει αιτήματα για αδειοδότηση πρόσθετης ισχύος και σε μερικά ακόμη νησιά, για τα οποία ο Διαχειριστής Δικτύου έχει εκτιμήσει ότι είναι αναγκαία για τους θερινούς μήνες. Είναι ολοφάνερο ότι η ΡΑΕ μάλλον το «κρατούσε» που η ΔΕΗ με επιστολή της την κατηγόρησε για ολιγωρία και τώρα ήρθε η σειρά της να ζητήσει εξηγήσεις...

«Πράσινο φως» για επένδυση στον Αστέρα Βουλιαγμένης

Το «πράσινο φως» έδωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικής, Οικοδομικών Κανονισμών και Αδειοδοτήσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Αστήρ Παλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος στα δύο ξενοδοχεία του τουριστικού συγκροτήματος. Ετσι, χορήγησε άδεια για εσωτερικές διαρρυθμίσεις, ανακαίνιση και στατική ενίσχυση των ξενοδοχείων «Αρίων» και «Ναυσικά», αλλά και των κτιρίων στην περιοχή των αθλητικών εγκαταστάσεων (τένις κλαμπ, αποδυτήρια κ.λπ.).

Νέος πλειστηριασμός για την «Πήγασος»

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2017 ορίστηκε να γίνει ο νέος πλειστηριασμός για τις συμμετοχές της «Πήγασος» σε σειρά εταιρειών. Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος πλειστηριασμός, στις 26 Ιουλίου, κηρύχθηκε άγονος σε ό,τι αφορούσε τις συμμετοχές, πλην αυτής στην εταιρεία «Ανωση» για την οποία υπήρξε μία προσφορά. Στο σφυρί μπαίνουν εκ νέου οι συμμετοχές της «Πήγασος» στις εταιρείες «Εκδόσεις Εθνος», «Pegasus Magazines», «Μέλλον Group», «Ευρώπη», «Iris» και «Πήγασος Interactive». Τα εμπορικά σήματα του «Εθνους» και της «Ημερησίας» κατακυρώθηκαν την Τετάρτη στον Ιβάν Σαββίδη.

Οι φόροι εξακολουθούν να πνίγουν τη μεσαία τάξη

Στην Κυριακάτικη «Καθημερινή» της περασμένης εβδομάδας εκ παραδρομής υπολογίστηκε σε σχετικό παράδειγμα για τις επιβαρύνσεις (φόροι και εισφορές) ότι αυτές ανέρχονται στο 77,82% του εισοδήματος. Η πραγματική επιβάρυνση, ωστόσο, είναι 66,5% του εισοδήματος. Ποσοστό το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλό, αν συγκριθεί με τους φόρους και τις εισφορές που κατεβλήθησαν το προηγούμενο έτος. Δυστυχώς, οι επιβαρύνσεις θα συνεχιστούν και το 2018, και θα είναι ακόμα μεγαλύτερες, καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών. Η αλήθεια είναι ότι η μεσαία τάξη έχει δεινοπαθήσει τα τελευταία χρόνια. Και είναι αυτή που, περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία φορολογουμένων, «εύχεται» να επιτευχθούν οι στόχοι του 2019 και του 2020, ώστε να συρρικνωθούν, μέσω της ενεργοποίησης των αντιμέτρων, οι φορολογικές επιβαρύνσεις.
Τη μικρή χαλάρωση των capital controls Reviewed by Unknown on 14:58 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.