Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ»



Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ»

Την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι της Αργολίδας και όλης της χώρας, λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων, αναδεικνύει ο Γιάννης Μανιάτης και άλλοι Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με σχετική ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Οικονομίας & Ανάπτυξης, κ. Ι. Δραγασάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ε. Αποστόλου, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Το αναλυτικό κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η ελληνική κτηνοτροφία λόγω της συνεχιζόμενης μεγάλης μείωσης της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος, των χαμηλών τιμών του κρέατος και της μάστιγας των ελληνοποιήσεων.

Για αυτό είναι δικαιολογημένες οι αντιδράσεις των κτηνοτρόφων όλης της χώρας που βρίσκονται σε απόγνωση και διαμαρτύρονται έντονα για την αδυναμία της κυβέρνησης να κινητοποιήσει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και να βάλει τέλος στην ασυδοσία των κερδοσκόπων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των κτηνοτρόφων, η συνεχιζόμενη πρακτική εισαγωγής γάλακτος, που βαφτίζεται ελληνικό, θέτει σε μεγάλο κίνδυνο το καθεστώς κατοχύρωσης της φέτας ως ΠΟΠ και αποτελεί βόμβα στα θεμέλια της κτηνοτροφίας μας.

Η προστασία της φέτας από την νοθεία και την κερδοσκοπία, η ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών, η σωστή και εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης, αποτελούν αιτήματα των κτηνοτρόφων και των κτηνοτροφικών οργανώσεων όλης της χώρας, αιτήματα για τα οποία η κυβέρνηση δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί:
Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για να σταματήσει η μεγάλη μείωση της τιμής του αιγοπρόβειου γάλακτος;
Προτίθεται η κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα για την πάταξη των ελληνοποιήσεων και της νοθείας στην αγορά;
Έχει ενεργοποιηθεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού, ώστε να μπει τέλος στην κερδοσκοπία εις βάρος των κτηνοτρόφων που πωλούν φθηνά αλλά και των καταναλωτών που αγοράζουν ακριβά;
Θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία Διεπαγγελματικής Οργάνωσης που θα μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στην αποστολή της;
Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΑΝΑΓΚΗΣ» Reviewed by Unknown on 16:37 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.