Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Άρχισαν τα όργανα: Ο Τραμπ στέλνει δυο αντιτορπιλικά στο Αιγαίο - Ηχηρή «σφαλιάρα» στον Ερντογάν


ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ «ΑΣΠΙΔΑ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Έντονα ενοχλημένος εμφανίζεται ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλτ Τραμπ από τις προκλητικές κινήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο και στο οικόπεδο 11 - Ποιες είναι οι επόμενες κινήσεις των ΗΠΑ μετά την προκλητικότητα του Ερντογάν


Αμερικανική ναυτική παρουσία στο Αιγαίο ανάλογη με αυτή που η Ουάσιγκτον έχει στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου θέλει να εξασφαλίσει η Ελλάδα και όλα δείχνουν ότι είναι πολύ κοντά στο να πετύχει τον στόχο της.


Οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να στείλουν αντιτορπιλικά στα Αιγαίο προκειμένου να μην δημιουργηθούν έκτροπα από την πλευρά της Τουρκίας.

Η απάντηση για το πώς και πότε θα γίνει αυτό, θα εξαρτηθεί από την πορεία των αμερικανοτουρκικών σχέσων που πάνε από το κακό στο χειρότερο, αλλά και από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς ο Τραμπ βρίσκεται αντιμέτωπος με ισχυρές πιέσεις και κριτική που προκαλούν αποσταθεροποίηση.

Οι προκλήσεις των Τούρκων σε Αιγαίο και Κύπρο μπορεί να προκαλούν εκνευρισμό στην κοινή γνώμη αλλά αντιμετωπίζονται με ψυχραιμία από την στρατιωτική ηγεσία που τις «διαβάζει» με διαφορετικό τρόπο κι έχει μια σειρά πληροφοριών που υποστηρίζουν το επιχείρημα που λέει ότι “η Άγκυρα είναι πολύ στριμωγμένη για να τολμήσει να ανοίξει οποιοδήποτε νέο μέτωπο”.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Realnews, οι πιο πρόσφατες ελληνοαμερικανικές επαφές έγιναν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη στις ΗΠΑ , όπου συναντήθηκε με τον Αμερικανό Αρχηγό Στρατηγό Τζ.Ντάντφορντ.

Η αίσθηση που προκύπτει είναι πως η Ουάσινγκτον είναι πολύ δυσαρεστημένη από τις αποφάσεις και τις κινήσεις του Ερντογάν.

Τελευταίο παράδειγμα η επιμονή του όχι μόνο να διατηρήσει τη στρατιωτική βάση στο Κατάρ ,αλλά και να ενισχύσει τις δυνάμεις που σταθμεύουν εκεί! Η Τουρκία χωρα μέλος του ΝΑΤΟ τίθεται απέναντι στη Συμμαχία την οποία θεωρητικά θα μπορούσε να επικαλεστεί αν το Κατάρ δέχονταν επίθεση!

Η επιμονή της Τουρκίας να προκαλεί στην κυπριακή ΑΟΖ,επίσης δεν έχει περάσει απαρατήρητη και αναπάντητη. Η παρουσία του αεροπλανοφόρου Τ.Μπους δεν είναι τυπική. Το πλωτό μεγαθήριο πλέει τις τελευταίες μέρες διαρκώς σε απόσταση 5 έως 6 μιλίων από το Barbaros και την τουρκική φρεγάτα που το συνοδεύει.

Η Ουάσινγκτον έχει δείξει την έντονη δυσαρέκειά της έναντι της Άγκυρας και για την απόφασή της να “σφιχταγκαλιαστεί” με τη Μόσχα, ειδικά σε επίπεδο εξοπλισμών. Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να αγοράσει τους ρωσικούς S-400 και οι ΗΠΑ απάντησαν με τον εξοπλισμό των Κούρδων του YPG. Εξοπλισμό με βρέα όπλα, όχι για την κατάληψη της Ράκας που ήταν περίπου εξασφαλισμένη αλλά για την αναβάθμιση ενός υπαρκτού στρατού που αναμένεται να είναι ο στρατός του Κουρδιστάν. Στο έδαφος του οποίου οι Αμερικανοί κατασκευάζουν ήδη βάση “καθρέφτη” του Ιντσιρλίκ.

Η Αθήνα θέλει και προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το ψυχροπολεμικό κλίμα που επικρατεί μεταξύ Ουάσινγκτον και Άγκυρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Η Ελλάδα θεωρεί την αναβαθμιση της αμερικανική παρουσίας στο Αιγαίο επιβεβλημένη και φαίνεται ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει αντίρρηση να μας ικανοποιήσει. Η σχεδόν μόνιμη παρουσία δύο τουλάχιστον αμερκανικών αντιτορπιλικών στο Αιγαίο αλλά και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο που αποτελεί περιοχή ελληνικού ενδιαφέροντος θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα στο κοντινό μέλλον.

Άρχισαν τα όργανα: Ο Τραμπ στέλνει δυο αντιτορπιλικά στο Αιγαίο - Ηχηρή «σφαλιάρα» στον Ερντογάν Reviewed by Unknown on 00:03 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.