Top Ad unit 728 × 90

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΛΛΑΔΑ

Δωδεκάνησα: Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ

Διαφωνούν για το μέγεθος του φονικού σεισμού Λέκκας - Παπαζάχος, ο πρώτος κάνει λόγο για 6,5 Ρίχτερ και ο δεύτερος για 6,7 - Δημιουργήθηκε μικρό τσουνάμι

Δύο νεκροί από κατάρρευση οροφής σε μπαρ της Κω και πάνω από 100 τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός του φονικού σεισμού που έπληξε τα Δωδεκάνησα δευτερόλεπτα μετά τη 01:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Την πληροφορία για τους δύο νεκρούς επιβεβαίωσε και ο δήμαρχος της Κω, Γιώργος Κυρίτσης.

Την ίδια ώρα οι σεισμολόγοι προσπαθούν να είναι καθησυχαστικοί ωστόσο εφιστούν την προσοχή των κατοίκων του νησιού και προειδοποιούν για άλλους επίσης μεγάλους μετασεισμούς -ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Κώστα Παπαζάχου στον ΣΚΑΙ ο οποίος ναι μεν είπε πως δεν υπάρχει κίνδυνος για τα καινούργια κτίρια ωστόσο τόνισε πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη διαχείριση της κατάστασης. «Προσοχή, δεν πλησιάζουμε και δεν κατοικούμε κτίρια που έχουν ζημιές» είπε ο καθηγητής σεισμολογίας εξηγώντας πως ο φονικός σεισμός προέρχεται από γνωστό ρήγμα το οποίο ξεκινά από την Ανατολή (Τουρκία) και κατευθύνεται προς τη Δύση. Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να διαφωνεί με τον σεισμολόγο Ευθύμη Λέκκα, αφού όπως είπε ο σεισμός δεν ήταν 6,5 αλλά 6,7 Ρίχτερ.
Δωδεκάνησα: Θα ακολουθήσουν μετασεισμοί άνω των 6 Ρίχτερ Reviewed by Unknown on 21:18 Rating: 5
All Rights Reserved by NEWCHANNEL.GR © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by Sweetheme

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

newchannel.gr. Από το Blogger.